Socialdemokraternas valmanifest - kära framtid!

3 september 2014

Idag presentade Socialdemokraternas valmanifest – kära framtid! Det heter så för att Socialdemokraternas vill bygga ett bättre Sverige. För alla. Det handlar om att nå målen om lägre arbetslöshet, en skola i europeisk toppklass samt bättre vård och minskade klyftor. Stefan Löfven sa på pressträffen på Grillska gymnasiet i Stockholm – Det som vi presenterar idag är det första steget i ett gemensamt framtidsprojekt där alla kan känna sig delaktiga! Det är en kraftsamling för att Sverige ska hålla ihop. Sverige är ett bra land att leva i. Men idag känner många att något håller på att gå sönder. Arbetslösheten är högre än när högerregeringen tillträdde. Kunskapsresultaten i skolan har sjunkit i sju år. Vården går på knäna. Detta måste vi berätta för medlemmar, grannar och vänner, om vi ska vinna valet. Det är extra viktigt nu, då det är mycket jämnt mellan blocken. Vår uppgift de kommande fyra åren är att hålla samman Sverige. Vi gör det genom att låta jobben, skolan och välfärden gå före skattesänkningar och privatiseringar.

Valmanifest, kära framtid består av fyra delar:

  • En ambitiös jobbpolitik. För alla.
  • En kunskapsburen framtid. För alla.
  • En pålitlig välfärd. För alla.
  • En rättvis värld är möjlig.

 

Mer information

Valmanifest: 
Presentation:

Valmanifestet presenterades även som en artikel på DN Debatt idag skarpa reformer för 40 miljarder i valmanifestet: Artikel DN debatt

Valet kommer avgöra de sista dagarna. Det beror på dig och mig om vi ska få en stark socialdemokratisk regering som tar den svenska industrin på allvar.